Marketing fără website bine pus la punct și cu o experiență a utilizatorului bună, nu are succesul dorit. În 2014, eram un inginer de software tânăr și ocupat care lucra cu normă întreagă pentru o companie de tehnologie din Londra. Într-o încercare de a fi hiper-eficientă, am fost mereu în căutarea unor instrumente ușor de utilizat, care să-mi simplifice fluxurile de lucru și să reducă utilizarea hârtiei, ceea ce sa dovedit a fi o provocare.

Am intrat într-un decalaj de piață atunci când aveam nevoie să editez și să modificam fișiere PDF, dar niciunul dintre instrumentele de pe piață nu oferă o interfață prietenoasă cu funcționalitatea de care aveam sau aveam nevoie.

În timp ce o mulțime de instrumente erau așezate destul de bine pe tronul rezultatelor de căutare ale unei pagini (și a unor campanii sportive de marketing sportive), aveam încă nevoie de un produs care să prioritizeze experiența utilizatorului în ceea ce privește marketingul; o platformă centrală pentru a efectua sarcini PDF.

Toate opțiunile disponibile au scăzut.

Apoi mi-am dat seama că, dacă mi-am construit propria aplicație, aș putea să-i ajut pe toată lumea de la profesioniști la reclame să obțină munca lor online, gratuit.

Asa am facut.

Cu o fluență în dezvoltarea back-end, am construit eu editorul PDF online. Din moment ce nu îmi permiteam să renunț la slujba de zi, am petrecut nopți și weekend-uri programând PDF Pro. Construirea unui produs a fost interesantă, da, dar, fără îndoială, a fost o muncă grea. Înarmat cu o lungă listă de caracteristici și funcționalități pe care doream să le aibă produsul, mi-a fost ușor să mă concentrez doar pe backend-ul complex al software-ului și să neglijez capătul frontal.
Ca inginer, scopul meu a fost să construiesc cel mai bun editor online PDF disponibil. M-am gândit că asta înseamnă să oferiți o listă de caracteristici pentru spălarea rufelor, pentru a satisface o gamă largă de cazuri de utilizare. Designul original al produsului a fost orientat către comunicarea tuturor funcționalităților instrumentului. De exemplu, după încărcarea unui fișier, utilizatorului i s-au prezentat toate opțiunile disponibile pentru editarea fișierului. Am crezut că lățimea de caracteristici a produsului meu ar impresiona utilizatorii și va conduce vânzările.

în timp ce compania mea a reușit să comercializeze … am suferit de rate slabe de conversie

Și în timp ce compania mea a reușit să comercializeze produsul (după cum reiese de la mii de utilizatori care au folosit și încă utilizează aplicația în fiecare zi), am suferit de rate slabe de conversie.

M-am simtit pierdut. Nu am oferit o aplicație mai robustă decât oricare dintre concurenții mei? Ce se întâmpla între momentul în care utilizatorii au intrat pe site-ul meu și când au refăcut? Aveam nevoie de răspunsuri.

Cu ajutorul unei agenții, am efectuat cercetări semnificative pentru utilizatori pentru a înțelege mai bine nevoile utilizatorilor la nivel înalt. Am implementat, de asemenea, instrumente specializate, cum ar fi Hotjar, care au generat feedback de la clienți și fluxuri de comportament urmărite, astfel încât am putut înțelege modele și detalii minime.

A devenit clar:

nevoile utilizatorilor nu au fost îndeplinite; o descoperire dureroasă și totuși valoroasă. Chiar și marketingul excelent nu putea depăși UX-ul sărac.

La generarea PDF Pro, m-am concentrat doar pe obiective ample cum ar fi “creșterea gradului de achiziție a utilizatorilor”. Prin compararea nevoilor la nivel înalt cu feedback-ul zgomotos, am aflat rapid că clienții căutau soluții foarte specifice.

Folosind aceste date valoroase și informații, mi-am adaptat abordarea spre implementarea unui mare UX în trei zone critice, ceea ce a dus la obținerea unor câștiguri semnificative (uneori la nord de 100%) pentru rata de conversie a produsului.

SOPHIE KNOWLES

 

Iată ce ai nevoie să înțelegi în relația Marketing si Website:

 

1. Înțelegeți intenția de căutare a utilizatorului și intenția de interogare

Pur și simplu puneți, interogarea interogării se referă la înțelegerea a problemei pe care utilizatorul încearcă să o rezolve. Și, la rândul său, UX-ul și optimizarea ar trebui să fie capabile să ofere soluții care să răspundă acelei intenții.

În timp ce clienții vor căuta frecvent un “editor PDF”, acest termen înseamnă lucruri diferite pentru diferiți utilizatori. Unii utilizatori se concentrează doar pe conversia imaginilor în fișiere PDF, în timp ce alții sunt mai interesați de soluțiile de semnătură electronică. Pentru a ajuta la potrivirea intenției interogării, am creat o serie de mini-produse care au fost orientate către nevoi specifice (de exemplu, “convertiți PNG în PDF” sau “semnați un PDF”).

Dincolo de proiectarea produsului în jurul acestor fluxuri de lucru specifice, am publicat și conținut “cum să”, ajutând chiar și cei mai novici utilizatori să navigheze serviciul și să găsească ceea ce au nevoie atunci când au nevoie de el.

 

2. Furnizați instrucțiuni clare și feedback pentru ca marketing ul să dea roade

Nu este un secret că oamenii caută afirmare și îndrumare. Oamenii sunt mai susceptibili să aibă un impuls de încredere atunci când au direcții și îndrumări clare cu privire la ceea ce se presupune că trebuie să facă.

Senzația că ai un ghid când te-ai mutat într-un oraș nou este întotdeauna reconfortant; același lucru este valabil și pentru experiența virtuală a utilizatorilor. Instrucțiunile clare pot oferi acest nivel de încredere utilizatorilor (și le pot ajuta să evite situațiile în care se simt incompetenți).

Oferiți utilizatorilor instrucțiuni clare și modalități de utilizare a copierii, copierii și ilustrațiilor. Invers, nu este nimic mai rău decât să faci o acțiune și acțiunea are ca rezultat … greierii. Nu lăsați niciodată utilizatorul să se întrebe ce sa întâmplat greșit sau ce să facă în continuare. Asigurați-vă că includeți feedback clar atunci când un utilizator “face o întoarcere greșită” sau introduce o informație nevalidă.

 

3. Respectați timpul utilizatorului

Puține lucruri sunt la fel de relatabile (sau mai enervante) decât de așteptare pentru rotirea “roții curcubeului morții” pentru a părăsi ecranul MacBook-ului. Sau reîmprospătați obsesiv browser-ul dvs. atunci când o pagină este încărcată lent. Cât timp dai tehnologie pentru a te încărca înainte să renunți la speranță și să sari nava? 2 secunde? 3 secunde?

Viteza site-ului contează. De fapt, contează atât de mult că dacă un site web durează mai mult de trei secunde pentru încărcare, aproape jumătate din toți vizitatorii părăsesc. Remediați rata mare de respingere și conversii scăzute respectând timpul utilizatorului; asigurați-vă că imaginile și fișierele CSS ale website-ului dvs. sunt optimizate în mod corespunzător și păstrați scripturile sub fereastra.

După cum știu dezvoltatorii și designerii importanți, importanța marketingului UX și a funcționalității eclipse. Da, marketingul excelent atrage utilizatorii, dar dacă nu pot să-și dea seama cum să utilizeze software-ul rapid și ușor, aceștia vor renunța și vor trece la unul dintre concurenții dvs. Deci, înainte de a săriți mai întâi picioarele în campania dvs. de marketing, analizați cu mult timp îndelungat experiența utilizatorului și cum satisface nevoile clienților sau îi ajută să își atingă obiectivele. Ține minte, nu e vorba de tine, ci de ei.

Marketing fără website bine pus la punct și cu o experiență a utilizatorului bună, nu are succesul dorit.

 

Inspirație articol

Lasă comentariu