Ai observat că industria restaurantelor s-a schimbat în ultimele decenii? Oferă utilizatorilor soluții noi, iar tehnologiile avansate sunt utilizate în principal pentru atragerea oaspeților.
Mai mult, utilizatorii au devenit mai tentați datorită numeroaselor servicii disponibile legate de livrarea de alimente și restaurante. Tehnologia aplicată în restaurante este o opțiune pentru a depăși concurența.

Astăzi este extrem de crucial pentru proprietarii de restaurante să adopte noi tehnologii și să le integreze în procesele de afaceri dacă vor să rămână competitive și să urmeze tendințele recente. De ce sunt tehnologiile avantajoase pentru restaurante? Care sunt tehnologiile mai populare? Cum să le alegi? Vă vom oferi toate răspunsurile chiar mai jos.

 

Avantajele tehnologiei în restaurante

 

Pentru început, trebuie să determinăm beneficiile tehnologiilor pe care le veți folosi pentru afacerea dvs. și importanța generală a tehnologiei în restaurante. Să aruncăm o privire asupra beneficiilor principale.

Eficienţă. În primul rând, tehnologiile ajută la calcularea cantității de alimente gătite și vor reduce posibilele deșeuri. Managerii vor putea comanda numărul corect de ingrediente, astfel încât produsele alterate sau inutile nu vor fi irosite și va ajuta afacerea dvs. să economisească mai mult. Mai mult, software-ul de automatizare a bucătăriei vă poate ajuta să monitorizați cât timp își așteaptă oaspeții comanda și să gătească feluri de mâncare în cel mai scurt timp posibil.

Serviciu clienți îmbunătățit. Acest beneficiu este strâns legat de cel anterior. Dacă intenționați să utilizați un sistem de gestionare a inventarului pentru a permite personalului dvs. să monitorizeze numărul de produse, utilizatorii vor putea să guste întotdeauna felul de mâncare care le place, deoarece nu veți rămâne fără produse brusc. Clienții vor fi mulțumiți de un nou nivel de servicii pe care restaurantul dvs. le oferă.

Venituri crescute. Tehnologia inovatoare a restaurantelor contribuie la automatizare. Automatizarea înseamnă optimizare. Optimizarea duce la cheltuieli reduse și venituri mai mari. Personalul dvs. va utiliza inventarul mai eficient, clienții vor deveni mai loiali, vă vor vizita restaurantul mai frecvent, iar profitul dvs. va crește. Bingo!

Păstrarea angajaților. Apoi, tehnologiile vă permit să gestionați mai bine forța de muncă și să oferiți angajaților dvs. sarcina și sarcina potrivită. Când angajaților le place slujba și nu se simt stresați, vor continua să lucreze în restaurantul dvs. În plus, sistemele CRM (managementul relației cu clienții) vor simplifica munca angajaților și le vor permite să construiască relații mai bune cu clienții.

Stabilitate. În cele din urmă, tehnologii precum frigidere inteligente, încălzire inteligentă și sisteme de ventilație vă vor ajuta să economisiți energie, să economisiți costurile, veți ajuta mediul înconjurător și veți transforma restaurantul într-un jucător competitiv. Deci, utilizarea tehnologiei în industria restaurantelor este evidentă.

 

Tipuri de tehnologii utilizate într-o industrie a restaurantelor

 

În această secțiune, am dori să acoperim tipurile de tehnologii existente care se vor potrivi mai bine cu afacerea dvs. din restaurant. Desigur, nu vom enumera toate tehnologiile, dar vrem să ne concentrăm pe cele mai atrăgătoare.

Aplicații mobile și site-uri web

Aplicațiile de livrare a alimentelor și site-urile de restaurante au devenit populare cu mult timp în urmă, dar modificările recente au făcut ca toți oamenii să folosească mai mult aplicațiile mobile. Datorită pandemiei COVID-19, oamenii au început să utilizeze activ serviciile online.
Și aplicațiile mobile permit utilizatorilor să o facă în deplasare și rapid. Deci, dacă doriți să urmăriți tendințele actualizate, trebuie să creați o aplicație. O aplicație de restaurant ar trebui să includă funcții de bază, cum ar fi următoarele:

  • Pagina produsului. Pagina în care utilizatorii pot găsi descrierea vasului, ingredientele acestuia, greutatea etc.
  • Meniul. Oferiți un meniu online care include toate felurile de mâncare pe care restaurantul dvs. le oferă.
  • Rezervare la masă. Clienții pot rezerva o masă pentru un timp convenabil pentru ei.
  • Filtre. Clienții pot filtra căutarea după preț, ingrediente etc.
  • Plasare comanda. Dacă restaurantul dvs. este specializat și în livrarea de alimente, permiteți utilizatorilor să facă o comandă.
  • Plată. Un gateway de plată integrat va permite utilizatorilor să efectueze plăți fără numerar pentru comenzile lor.
  • Relații Clienți. Trebuie să angajați manageri de asistență care vor ajuta clienții dacă au probleme sau întrebări.
  • Stare. Clienții pot monitoriza starea comenzii.
  • Notificări. Orice notificare cu privire la cele mai recente modificări ale aplicației va apărea pe ecranul dispozitivului mobil al utilizatorului. Astfel, utilizatorii vor fi la curent.
  • Recenzii. Utilizatorii trebuie să poată lăsa recenzii și comentarii despre restaurantul dvs.

 

DeliWell Delivery App by Cadabra Studio. Source:https://dribbble.com/shots/11031605-DeliWell-Delivery-App/attachments/2626326?mode=media
DeliWell Delivery App by Cadabra Studio. https://dribbble.com/shots/11031605-DeliWell-Delivery-App/attachments/2626326?mode=media

DeliWell Delivery App by Cadabra Studio. Source:https://dribbble.com/shots/11031605-DeliWell-Delivery-App/attachments/2626326?mode=media

DeliWell Delivery App by Cadabra Studio. https://dribbble.com/shots/11031605-DeliWell-Delivery-App/attachments/2626326?mode=media

 

Tehnologii PoS cu ecran tactil

Tehnologia PoS (punctul de vânzare) implică instalarea terminalelor și tabletelor cu ecran tactil pentru a îmbunătăți și a accelera munca angajaților dvs. Va fi o opțiune excelentă pentru a spori eficiența și loialitatea angajaților. Rețineți însă că terminalul PoS trebuie să aibă un design ușor de utilizat și intuitiv, astfel încât să poată interacționa cu acesta în mod adecvat. Cu toate acestea, de regulă, terminalele PoS sunt prevăzute cu software ușor de instalat instalat și nu este nevoie să dezvoltați software suplimentar pentru acesta.

 

Plată fără contact

După cum am menționat mai sus despre restricțiile de carantină, contactul direct între două persoane a devenit nedorit și chiar periculos. Plata fără contact utilizând smartphone-uri și ceasuri inteligente permite utilizatorilor să plătească fără contact direct cu numerar sau dispozitive din restaurantul dvs. Apple Pay, Google Pay și alte sisteme de plată fără contact fac posibil acest proces.

 

Chioșcuri de auto-comandă

Astăzi, multe restaurante folosesc chioșcuri de auto-comandă pentru a permite utilizatorilor să-și controleze mai bine procesul de comandă cu ajutorul unui meniu digital și a unei interfețe directe. Din nou, astfel de servicii tehnologice de restaurant permit evitarea comunicării directe între două persoane și, de asemenea, va reduce volumul de muncă al personalului dumneavoastră.

 

Sistem de comandă online

Serviciile terțe, precum Glovo, sunt renumite pentru serviciile lor de curierat, atunci când utilizatorii pot comanda orice (și livrarea de alimente, de asemenea), iar curierul îl va livra în cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, este mult mai avantajos pentru un restaurant să aibă propriul sistem de comandă online integrat într-un site web.

Astfel, clienții vor comanda mâncarea direct de la restaurantul dvs. Cu toate acestea, puteți oferi și o aplicație de restaurant mobil (a se vedea mai sus). Dar aplicațiile mobile și site-urile web vă vor crește competitivitatea, așa că gândiți-vă să investiți bani în site-ul web și dezvoltarea aplicațiilor mobile cu Cadabra Studio.

 

Factori de luat în considerare atunci când alegeți o tehnologie pentru un restaurant

 

Cum puteți alege tehnologia potrivită pentru afacerea dvs.? Trebuie să țineți cont de câțiva factori esențiali care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă și să luați măsurile adecvate.

Determinați-vă obiectivele. În primul rând, trebuie să determinați de ce tehnologii are nevoie restaurantul dvs. Ce obiective doriți să atingeți? Reduceți costurile sau îmbunătățiți experiența clienților? Sau amândouă? Este esențial să se identifice aceste obiective pentru a alege cea mai potrivită tehnologie în operațiunile de restaurant.

Evaluează-ți capacitățile. Apoi, trebuie să identificați bugetul și să alocați timp pentru a integra noile tehnologii și pentru a vă instrui personalul. Amintiți-vă că va dura timp ca angajații să se familiarizeze cu inovațiile din restaurantul dvs.

Evaluează accesibilitatea tehnologiei. Dacă tehnologia nu este simplă și ușor de utilizat, uitați de ea. De aceea este crucial să vă dați seama cum funcționează tehnologia selectată și cum poate fi utilă pentru nevoile dvs. specifice. Chiar dacă unele soluții polivalente sunt potrivite pentru toate restaurantele, va fi de preferat să descoperiți mai multe despre tehnologie pentru a vă asigura că este cea potrivită de care aveți nevoie.

Amintiți-vă despre securitate. Dacă creați o aplicație mobilă sau un site web pentru restaurantul dvs., gândiți-vă la o protecție adecvată, deoarece utilizatorii își vor adăuga cardurile de plată pentru a plăti livrarea. Deci, software-ul dvs. trebuie protejat de atacurile online ale hackerilor. Dacă utilizatorii au îndoieli cu privire la securitatea datelor lor, veți pierde clienții pentru totdeauna.

Acum vedeți cum tehnologia schimbă industria restaurantelor. În concluzie, dorim să adăugăm că alegerea tehnologiei potrivite nu este tot ceea ce aveți nevoie. Dezvoltarea aplicațiilor mobile și web trebuie să fie încredințată dezvoltatorilor de software de încredere.

 

Elephant Studio este o echipă de dezvoltare și proiectare care oferă întreprinderilor dezvoltarea de software și proiectarea UI / UX de orice complexitate.

 

Lasă comentariu